Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mérföldkő a Mályi Honvédüdülő életében

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2018. július 29. 15:45

Átadták a strandszigetet július 25-én a 3. számú Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központban, Mályiban.

1599190933
Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóságának (MH BHD KRI) alárendeltségébe tartozó üdülő vendégei és dolgozói régóta várták ezt a pillanatot. A 3. KORK a térség legismertebb horgásztava, a Mályi-tónak partján helyezkedik el, mintegy 2 hektáros területen. A vendégek márciustól novemberig pihenhetnek itt, de a legforgalmasabb időszak kétségtelenül a nyár, azonban a bányató-rendelet tiltja az itteni fürdőzést. Ezért is tartották már időszerűnek a 32 m2 vízfelületű, 1,2 méter mélységű strandsziget kiépítését.

1599190933
„Ez egy régi álmunk volt, hogy még kényelmesebbé tehessük vendégeink pihenését" – mondta Domonkos Marcell, a központ parancsnoka, aki azt is hozzátette: most már nem kell elhagyni az üdülőt a strandolás miatt, így ez nem jelent plusz kiadást a családoknak. A fürdőzők biztonságáról úszómester fog gondoskodni. Az átadáson részt vett Gőcze Béla alezredes, az MH BHD KRI Támogató és Rekreációs Osztály osztályvezetője is, aki elmondta: bízik abban, hogy ezzel az újítással még inkább kedvezni tudnak majd az üdülő nyaranta érkező, strandolni vágyó vendégeinek.

Az úszóstég a tó adta lehetőséget és a modernkori technikát ötvözi. Megvalósulásában az MH Logisztikai Központ (MH LK) alárendeltségébe tartozó MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) nyújtott segítséget a Szurmay Dandárnak.

1599190933
A szerző felvételei