Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mezítláb a parkban Koncz Gáborral

Szöveg: Regős Teréz |  2015. október 11. 17:39

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt a Stefánia Szalon vendége október 7-én este. Az egy órás szórakoztató beszélgetés után pedig az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ Színháztermében Neil Simon Mezítláb a parkban című nagy sikerű darabját láthatta a közönség a Körúti Színház előadásában, Koncz Gáborral.

„A bátrak sem élnek örökké, de a gyáva sosem él" – vallja internetes oldalán Koncz Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes művész és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Amint azt a Stefánia Szalon vendégeinek elmesélte, mindig is határozott fellépésű ember volt, 18 évesen már az utolsó felvételi köre előtt felkereste a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola igazgatónőjét, hogy kollégiumi férőhelyet kérjen magának, mert biztos volt benne, hogy eredményesen teljesített. Nem meglepő, hogy a művésznek igaza is lett, és négy csodás évet töltött az intézményben, tanulmányait pedig kitüntetéses oklevéllel zárta.

1596002165

Emellett mesélt kedvenc szabadidős tevékenységeiről, amibe többek között a lovaglás, az úszás, a motorcsónakozás és a vízisí is beletartozik. Utóbbival Acapulcóban ismerkedett meg, és annyira megtetszett neki, hogy itthon egy asztalos barátja segítségével saját léceket készíttetett magának. Onnantól fogva, amikor csak lehetősége volt, hódolt a sportágnak – a Duna víztükrén Váctól Pestig –, amit később lányaival is megszerettetett. A természet iránti rajongása csak fokozódott, mikor családjával együtt kiköltözött Gödre.

Ezután hallhattunk kollégáival kapcsolatos anekdotákat és színházi kulisszatitkokat. Kiderült például az is, hogy olykor a „technikai okok" címen elmaradt előadásoknak mi is a valódi magyarázata. Zárásként elmesélte: előfordult, hogy egy rendező csak az előadóművész édesanyját érte el telefonon egy szerepfelkérés miatt, amire nemleges választ kapott, mert gonosz embert kellett volna eljátszania. Mint kiderült, az édesanyja azt preferálta, amikor jó tulajdonságú szereplők bőrébe bújt egy-egy színdarab során.

1596002166

Az egy órás időtartamra meghirdetett beszélgetés a közönség számára hamar véget is ért. Azonban búslakodni senkinek sem volt oka, mert 19 órától a nagyérdemű Neil Simon Mezítláb a parkban című nagy sikerű darabját láthatta a Körúti Színház előadásában, amelyben a színész az egyik főszerepet alakította.

Fotó: Horniák Dóra

Címkékkultúra