Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikuláscsomagot kaptak a járőrök

Szöveg: Regős Teréz |  2015. december 10. 7:10

December 6-a alkalmából mikuláscsomagot kaptak a fővárosban járőrszolgálatot teljesítő katonák.

1596005424

December 7-én, hétfőn délután Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa és Asztalos Sándor főtörzszászlós, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár vezénylő zászlósa megszemlélte a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektuma közelében szolgálatot teljesítő járőröket. Kriston István főtörzszászlós – megköszönve szolgálatukat és kitartó munkájukat – minden járőrnek egy-egy mikuláscsomagot adott át.

1596005424

A Parlamentnél, a Bazilikánál, illetve a Nyugati térnél szolgálatot teljesítő járőrök elmondták: az állampolgárok először idegenkedve nézték a jelenlétüket; ez azonban mostanra teljesen megváltozott. Sőt egyre többen köszönik meg a 12 órás szolgálatukat, ami főleg a belváros környékének frekventált helyeit érinti.

„A Magyar Honvédség számára fontos, hogy a járőrtevékenység miatt az állampolgárok még nagyobb biztonságban érezzék magukat.
A szemle során meg akartuk nézni, hogy a katonák hogyan látják el a feladataikat, illetve kellő mértékben biztosítottak-e a feladatellátáshoz szükséges körülmények. Emellett a dandár jóvoltából egy kis ajándékkal kedveskedünk nekik"- mondta Kriston István főtörzszászlós.

1596005424

Fotó: Horniák Dóra