Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mil-to-Mil tanfolyamot tartottak az MH Altiszti Akadémián

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy és Kalamár Dezső főtörzszászlós | Fotó: Kapás Viktor István hadnagy |  2019. szeptember 17. 9:45

Az MH Altiszti Akadémia adott otthon a napokban a „Katonai vezetés hazai és más nemzetek modelljeinek összehasonlítása” című, amerikai oktatókkal kibővült szimpóziumnak. A Magyar Honvédség és az Egyesült Államok Ohioi Nemzeti Gárda közötti együttműködés már 25 éves múltra tekint vissza.

1596068527

A háromnapos tanfolyamon a Magyar Honvédség több alakulatától összesen húsz tiszt és rangidős altiszt vett részt. A képzés ideje alatt a résztvevők elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg. Az interaktív professzionális fejlesztő foglalkozások összeállításánál az MH Altiszti Akadémiától, illetve az Ohio Nemzeti Gárdától érkezett két-két oktató különös figyelmet fordított a tiszt-altiszt munkakapcsolat elméleti összetevőinek ismertetésére, illetve ezen munkakapcsolatok fejlesztésének gyakorlataira.

1596068527

A képzés második napján tett látogatást Szentendrén a Magyarországon tartózkodó John C. Harris vezérőrnagy, az Ohio Nemzeti Gárda parancsnoka, aki elismerően beszélt a partnerség múltjáról és minőségi jelenéről.

A szimpózium a hallgatók prezentációinak bemutatásával, valamint az oklevelek átadásával zárult.

1596068526