Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Rab Mária forrásnál emlékeztek

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2019. szeptember 17. 8:31

Civilekkel közösen emlékeztek meg a Jutasi Altisztképzőről, illetve a magyar hazát védő mindenkori katonákról az MH Altiszti Akadémia és az MH 54. Veszprém Radarezred katonái Kisboldogasszony ünnepekor.

1596068525

A résztvevők végigvonultak a „Hősök Keresztútján": a tizennégy stáció helyszínein az MH 54. Veszprém Radarezred katonái álltak őrt, a menetet Szántó Attila diakónus, önkéntes területvédelmi tartalékos főhadnagy vezette a Rab Mária forráshoz. A Jutasi Altisztképzőre járt hallgatók tanulmányaik alatt ehhez a forráshoz jártak ki imádkozni.

1596068525

A forrásnál – a katonai kürtszó felhívó jele után – az MH Altiszti Akadémia altiszti hallgatói oltárterítő egyesítő ceremóniát tartottak. Az egyesítés jelképezi az összetartozást: az oltárterítő részeket az ország különböző pontjairól hozták el. Ezt Rainer Pár történész előadása követte a Jutasi Altisztképző zászlójáról és a Máriás magyar katonai zászlókról.

A megemlékezés zárásaként az Árpádházi Szent Margit templom plébánosa, Tomavölgyi Krisztián atya szentmisét tartott a magyar hazát védő mindenkori katonákért. Az egyesítő ceremónia és a szentmise zenei kíséretét a Spiritus zenei együttes biztosította.

1596068526
Címkékzarándoklat