Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden, ami sport

Szöveg: Várkonyi Melinda százados |  2016. július 18. 11:20

Tartalmas, változatos és jó kedélyű tábor résztvevője volt az a huszonöt gyermek, akik oly szerencsésnek mondhatták magukat, hogy a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM) tölthették el az elmúlt hetet. Íjászat, lőfegyver-bemutató, kiállítások megtekintése tárlatvezetéssel, szablyavívás, hidegfegyver-bemutató és még sok érdekes program várta a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.

1596016859

Idén negyedik alkalommal várta az érdeklődőket a HM HIM hadtörténeti tábora, melynek fő témája ez alkalommal a sport volt: úszás, futás, lovaglás, vívás, lövészet, illetve minden, amit a sportról tudni kell és tudni érdemes. A HM HIM Múzeumpedagógiai és Kiállítási Osztály hét lelkes munkatársa tervezte, szervezte a gyerekek programját.

A kirándulások és a vártörténeti séta mellett ellátogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vívótermébe, ahol Polgár Balázs bemutatót, illetve egy rövid oktatást is tartott a gyerekeknek.

1596016859

„Sokat mozogtunk, futottunk, ügyességi versenyeket rendeztünk amolyan „katonás" módra"−- mondta Jakusch Gabriella, a múzeumpedagógiai osztály osztályvezetője. Persze pihenésre is kaptak időt a gyerekek, ami minden esetben aktív pihenést jelentett. Múzeumpedagógiai foglalkozások keretében kézműveskedtek, készítettek olimpiai lángot, zászlót és medált is, valamint festettek történelmi figurákat, de a társasjátékok is előkerültek. A történelmi ismeretek bővítésére egy ismerkedő látogatást tettek a Magyar Nemzeti Levéltárba.

1596016859

Az évről évre több gyermeket vonzó tábor idén is nagyon sikeres volt. Bekerülni egyre nehezebb, de ne csüggedjen senki! A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum számos érdekes programmal várja a látogatókat, az év szinte minden napján. További információ a HM HIM honlapján.

1596016860