Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden rendben a tábori ellátóknál

Szöveg: MH AIAK |  2020. április 22. 14:38

A határ mentén szolgáló katonák logisztikai ellátásának körülményeit ellenőrizte Sári Zsolt főtörzszászlós, a logisztikai haderőnem vezénylőzászlósa április 21-én.

1596078407

Sári főtörzszászlós egy ellenőrzéssorozat keretében látogatott Mélykút-Öregmajorba, a Tábori Ellátó Csoporthoz. A tábori ellátók végzik a Magyarország déli határán szolgáló katonák ellátását, legyen szó élelmezésről, gépjárművek üzemeltetéséről, karbantartásáról, javításáról, vagy akár irodaszerek biztosításáról, valamint feladatkörük jelenleg kiegészül a nyári időszakra történő felkészülés támogatásával is.

A logisztikai haderőnemi vezénylőzászlós elmondta: a látogatás célja az volt, hogy a Magyar Honvédség vezetése az Altiszti Támogató Csatornán keresztül is valós képet alkothasson a határon szolgáló katonák teljes körű logisztikai biztosításáról, a koronavírus okozta veszélyhelyzetben érvényes járványügyi előírások betartásáról és az elmúlt időszakban lezajlott szervezeti átalakítás eredményességéről – az ellátó csoport ugyanis nemrég került át a logisztikai ezredtől az alföldi kötelék alárendeltségébe.

A látogatást összegezve Sári főtörzszászlós a legnagyobb elismerés szavaival nyilatkozott az ellátó csoportnál tapasztaltakról, hiszen az ellátás magas színvonala példás járványügyi fegyelmezettséggel párosul nemcsak a katonák, hanem a civil munkatársak, sőt, a beszállítók részéről is.

1596078407