Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindenki munkájára szükség van

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. november 28. 15:33

A kormány elkötelezett abban, hogy a jövedelmek adóját nem emeli – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) soros ülésén november 28-án, szerdán.

1595945461

Vargha Tamás a honvédelmi dolgozók béremelési javaslatával kapcsolatban hangsúlyozta: a túlzottdeficit-eljárás miatt hazánk tartani fogja a háromszázalékos költségvetési hiányt, ami következményekkel jár. A minisztérium azonban elkötelezett abban, hogy a dolgozók bérei ne csökkenjenek.

Az államtitkár leszögezte: a tárca vezetése nyitott arra, hogy abban a pillanatban, amint a gazdasági kényszerek megszűnnek, igazi, valódi gesztust tudjon gyakorolni a dolgozók felé.

1595945461

A Honvéd Vezérkart képviselő dr. Orosz Zoltán altábornagy kiemelte: a Honvéd Vezérkar főnök szilárd álláspontja, hogy „a honvédség képességet nem veszíthet", ami azt is jelenti, hogy mindenkinek a munkájára szükség van. Az állomány sokszor erőn felül teljesít – hangsúlyozta az altábornagy –, amit a katonai vezetés és a honvédelmi miniszter is elismeréssel fogad.

Az érdekegyeztetésen szó esett még az Önkéntes Tartalékos Rendszer működéséről, a HM Honvédkórház szervezeti racionalizálásáról, valamint a HM EI Zrt. működésével kapcsolatos tapasztalatokról is.

Fotó: Rácz Tünde