Mindenki számíthat a magyar katonákra

Szerző: honvedelem.hu | Fotó: Rácz Tünde |  2020. március 23. 20:45

Budapesten található Közép-Európa egyik legnagyobb szociális intézménye, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei, amely a főváros kiemelt hajléktalan ellátó szervezete. A szállókon március 17-én kijárási tilalmat rendeltek el, a médiahírek szerint annak betartatása nehézségekbe ütközik. Mivel a hajléktalan emberek legyengült immunrendszerük és egészségügyi állapotuk miatt a koronavírus-járvány kapcsán különösen veszélyeztetettek, ezért fordult a honvédelmi tárcához Karácsony Gergely főpolgármester, aki a hajléktalanokat ellátó intézményekbe történő belépés előtti előszűréshez 20 darab katonai sátrat kért.

1596077421

A járvány terjedését csak közös erővel, társadalmi összefogással tudjuk megfékezni. A magyar katonákra és a Magyar Honvédségre, mint mindig, a kialakult veszélyhelyzetben is számíthatnak az ország lakosai. Különösen fontos az összefogás, a kölcsönös segítségnyújtás akkor, amikor ilyen kiemelt járványügyi kockázattal érintett személyek szorulnak segítségre.

A kérésnek eleget téve a Magyar Honvédség hétfőn a főváros egy átmeneti szállásán és három éjjeli menedékhelyén telepített összesen 7 katonai sátrat. Amennyiben szükségessé válik, további 13 sátorral tudjuk segíteni a hajléktalanok előszűrését a fővárosban.  

Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei igazgatója köszönetet mondott a soron kívül biztosított eszközökért. Hangsúlyozta, hogy kiemelten fontos a sátrak használata, mert az érintett személyek esetében a hideg időjárás az amúgy is magas kockázatot tovább növelheti.

GALÉRIA