Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindig nyitva – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. május 12. 13:39

Leginkább építési területhez hasonlít mostanság az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) partközeli szakasza. Ettől persze a Honvédüdülőként (köz)ismert katonai objektum nincs lezárva. Sőt, mi több: immár a holtszezon fogalma is ismeretlen. A tavaly november elsejétől a szervezet élére kinevezett Piros Ottó ezredes, parancsnok vezetésével az állomány gőzerővel és valóságos fejlesztés-armadával készül a főszezonra.

1596013288
A hajdan balatonkenesei, Balatonakarattya önállóvá válásával azonban nagyobbrészt területileg ma már ehhez a községhez tartozó katonai üdülő a főszezonban 132 szobával és 576 férőhellyel üzemel, állománya minden lehetőt elkövet a vendégek megfelelő – és egyre magasabb színvonalú – pihentetése érdekében. Ahhoz azonban, hogy a szerteágazó és speciális feladatkörrel működő központ teljes egészében mindennapi munkájára tudjon koncentrálni, Piros Ottó ezredesnek néhány tekintetben módosításokat kellett végrehajtania.

– Ezek közé sorolható többek között, hogy megteremtettük a nyilvántartási, anyaggazdálkodási és raktározási szakterületek precíz működésének feltételeit. Sikerült továbbá betölteni olyan beosztásokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy katonai szervezetben – ilyen például a törzsfőnök, a vezénylőzászlós, a jogásztiszt vagy éppen a kommunikációs tiszt. Az állománytáblánk egyébként több mint kilencven százalékban feltöltött. Üdültetéssel foglalkozó intézményről lévén szó, fontos, hogy a központnak – saját, már működő facebook oldala mellett – májustól hivatalos honlapja lesz, ahol az érdeklődők minden fontos információt könnyen megtalálhatnak majd. Apróságnak tűnik, de lényeges az is, hogy a központ már rendelkezik hivatalosan jóváhagyott logóval – sorolja az elmúlt hónapok belső változásait a parancsnok.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin május 13-án, pénteken megjelenő számában!)