Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miniszteri látogatás az épülő logisztikai raktárbázisnál

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kertész László |  2020. július 7. 16:27

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében épülő MH Logisztikai Raktárbázis építkezési munkálatait tekintette meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 7-én, Szentkirályszabadján.

1596082047

A tárca vezetőjét Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese fogadta. A 6 hektáros területen elhelyezkedő, 20 ezer négyzetméteres, 10 méteres tiszta belmagasságú, magas tárolású raktárépület és a hozzá tartozó melléképületek bejárása után Benkő Tibor elmondta: a koronavírus-járvány országunkban is sok esetben befolyásolta a gazdasági tevékenységet és egyéb beruházásokat, azonban a raktárbázis építkezési munkálataira nem volt hatással. A kivitelezők az előre meghatározott ütemterv szerint haladtak az objektum építésével, így az a decemberi határidőig el is készül. A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a Szentkirályszabadján található gyakorló- és lőtér mellett felépülő raktárbázis a katonai szervezetek logisztikai és anyagi ellátását, eszközeik tárolását, kezelését biztosítja majd. A tárca vezetője hozzátette: az objektum emellett arra is alkalmas, hogy a NATO-erők befogadó nemzeti támogatásának egyes feladatait ellássa, a beérkező NATO-kötelékeket fogadja és kiszolgálja.

1596082047

Az MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét 2019. október 8-án tették le. A háromnegyed éve tartó munkálatok során számos melléképületet is építettek, így a területen megfelelő körülmények között nyílik lehetőség karbantartási, javítási és logisztikai kiszolgáló feladatok ellátására is. A bázisra érkező és ott munkavégzést folytató járművek számára javítóműhelyek és gépjárműmosók is rendelkezésre állnak majd. A 21. század technikai és logisztikai elvárásainak megfelelő raktárbázist az infrastruktúra műszaki átadása után látják el raktártechnológiai és raktárirányítási rendszerekkel, majd megkezdődik a bázis anyagokkal történő feltöltése.

1596082048