Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós szakfelkészítés kezdődött a híradó ezrednél

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2016. szeptember 16. 9:16

Megkezdődött az MH EUFOR Kontingens huszadik váltásának missziós felkészülése Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

„A szeptember 12-i héten mintegy száz fővel megkezdte a célfelkészítést a híradó-informatikai, és információvédelmi szakállomány, valamint a gépjárművezetői, illetve a manőverszázadnál fő fegyverkezelő beosztást ellátó állomány" – tudtuk meg Megtért István alezredestől, az MH EUFOR Kontingens huszadik váltásának kijelölt parancsnokától. 

1596019856

Az alezredes hozzátette: az alakulat rendszeresen végez híradó-informatikai szakfelkészítéseket misszióba készülő katonák számára, és már több alkalommal volt példa egy teljes váltás (MH NTE – MH Nemzeti Támogató Elem, Afganisztán) kiképzésére is, azonban az EUFOR-ba induló katonáknak most először tartanak átfogó felkészítést. A kiképzők mégsem riadnak vissza a feladattól, hiszen komoly missziós múlttal rendelkeznek.

„A huszadik váltás hat alakulat katonáiból áll" – mondta Benda László ezredes, az alakulat parancsnoka, aki egyben a bosznia-hercegovinai misszióba készülő állomány felkészítésének vezetője is.

1596019856

Fotó: archív