Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Módszertani felkészítés Szekszárdon

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. október 13. 8:33

A Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség szervezésében tartottak módszertani felkészítő foglalkozásokat a honvéd kadét ágazati szakképzésbe bevont testnevelő pedagógusok részére október 9-12. között, Szekszárdon.

1596039941

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában a módszertani felkészítő foglalkozásokat Zagyva Sándor főhadnagy, az MH Altiszti Akadémia Testnevelési és Közelharc Módszertani részleg beosztott tisztje tartotta.
A kiképzésen hárman vettek részt: Szepesi Dávid judo kerettag, Sinkó Károly nyugállományú rendőr és Varga Balázs testnevelő.

1596039941

Az elméleti felkészítést követően, alapvető mozgásmódokat és eséstechnikákat gyakoroltak, majd az oktatás módszertan keretében végig vették a kerettantervben szereplő mozgásokat.

„A tanfolyam célja az volt, hogy bemutassa a katonai közelharc és önvédelem sajátosságait, módszertani útmutatót adva ezen sajátosságok oktatásához" -tudtuk meg Szabó Ferenc őrnagytól, a HVK Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség főtisztjétől.

1596039941

Fotó: Gödrei Zoltán