Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mozgalmas és eredményekben gazdag napok a Kratochvilban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. március 28. 9:24

Alig több mint egy hónap van hátra, és május 5-én elballagnak a 2013. augusztus 1-jén, már a Honvédelmi Minisztérium fenntartóvá válását követően tanulmányaikat megkezdő növendékek a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból.

Februárban és márciusban tovább tartott a honvéd középiskola sikersorozata mind sportban, mind a tanulmányi versenyek során. Az Országos Szakmai Tanulmányi versenyt 2014-ben és 2016-ban az iskola diákjai nyerték meg elektronikai technikus kategóriában. Idén Jakó Richárd – bár nem jutott fel a dobogóra – a rendkívül előkelő országos hatodik helyezést érte el. Az érettségi előtt álló diákok országos versenyében pedig két végzős növendék jutott be a szolnoki döntőbe.

1596029707

Sporteredmények közül a legjelentősebb a KatonaSuli Légfegyveres Lövészkupán elért férfi csapat első és második helyezés, valamint az férfi egyéni harmadik helyezés volt.
Az Országos Diákolimpia döntőjében 4 x 50 méteres fiú gyors váltóúszásban a honvéd középiskola váltója a kilencedik helyen végzett.
A városi kollégiumok közötti bajnokságon pedig az első helyezést érték el az iskola tanulói.

1596029707

Berkecz Gábor, az iskola igazgatója elmondta:  a nevelési program szerves része a mindennapos testmozgás és sport. A diákok rendkívül motiváltak a versenyeken és mindig a maximumot hozzák ki magukból. Jelenleg is készülnek a diákok az Országos Haditorna döntőjére és a Szolnoki Ifjúsági Járőrversenyre.

1596029707

A sport mellett kiemelten fontos szerepet tölt be a Kratochvil a debreceni ünnepek során. Immár hagyomány, hogy a nemzeti ünnepeinken történő országzászló-felvonásnál a növendékek aktívan részt vesznek a díszalegységek munkájában. Március 15-én a díszszázad harmadik szakaszát az intézmény 9. évfolyamos növendékei alkották, és kifogástalan alakisággal hajtották végre a feladatukat.

1596029708

A tavasz egyik legnagyobb munkája a szeptemberi beiskolázások lebonyolítása. A Kratochvilba idén is ötszörös túljelentkezés volt a gimnáziumi és szakgimnáziumi osztályokban. A tanulóknak fizikai felmérésen, pszichológiai vizsgálaton és felvételi elbeszélgetésen kellett részt venniük. Ahhoz, hogy valaki az ország egyetlen honvéd középiskolájának növendéke lehessen, nem elég csak jól sportolni, vagy csak jól tanulni: mind a sport, min a tanulás terén a legjobbat kell kihozni magából – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére az intézmény igazgatója.

1596029708

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium