Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki ismereteiket bővítették az „Acélkockák” Pápán

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2020. július 14. 9:40

Kéthetes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek az „Acélkocka” műszaki altiszti szakmai tanfolyamon résztvevők az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A katonák üzembentartási és karbantartási feladatokkal ismerkedtek meg, valamint kipróbálhatták a bázis egyes technikai eszközeit is.

1596082248

Június 29-én 34 fő érkezett Szentendréről a pápai katonai szervezethez, hogy egy kéthetes képzés keretében mélyítsék el műszaki ismereteiket az altiszti szakmai tanfolyamhoz kapcsolódóan. Az első nap különböző foglalkozások segítették beilleszkedésüket az átmeneti oktatási helyükön, majd átfogó képet kaptak az MH Pápa Bázisrepülőtér működéséről. Elméleti ismereteket szereztek arról, hogyan zajlik a rombolt repülőterek helyreállítása, valamint békeidőben a légikikötők üzembentartása és karbantartása téli és nyári üzemben egyaránt. A pápai légibázis helyspecifikus szabályait is megtanulták, és le is vizsgáztak a helyi munkaterület sajátos előírásaiból. Mindezek ismerete nélkülözhetetlen a repülésbiztonság szempontjából, az „Acélkockák" így a gyakorlatban láthatták, mennyire fontos munkakör vár rájuk a jövőben.

Valler Gábor zászlós, a Művelettámogató Zászlóalj Repülőtér Üzembentartó és Karbantartó Század vezénylőzászlósának vezetése mellett a bázis műszaki létesítményeit is közelebbről megismerhették a katonák, többek között a századhoz tartozó modern karbantartó eszközöket ki is próbálhatták. Megtekinthették a 12 nemzeti Nehéz Légiszállító Ezred Pápán állomásozó egyik C-17 Globemaster III szállítógépét – jövőbeli munkájuk során akár egy ilyen típusú légi jármű biztonságos közlekedését is elősegíthetik.

Távozásukkor Némethy Tamás törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa bocsátotta útjukra a „Acélkockákat", sok sikert kívánva nekik a további katonai pályájukhoz.

GALÉRIA