Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Speciális önkéntes tartalékosok képzése Várpalotán

Szöveg: MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred |  2020. július 14. 8:09

Alaki mozdulatokkal, katonai vezényszavakkal, egészségügyi oktatással folytatódik az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes tartalékosainak kiképzése Várpalotán, a Kossuth Lajos laktanyában.

1596082247

Az állomány kiképzése több elemből áll, amely felkészíti őket a katonai élet mindennapjaira és feladataira. A féléves tartalékos kiképzésre tizennyolcan jelentkeztek Veszprém megyéből.

Az önkéntesek katonai közelharccal kezdték a napot, majd ezt követően egészségügyi oktatásban részesültek. A délelőtt folyamán Hazafi Károly főtörzszászlós, a Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezénylőzászlósa, illetve Soltész János főtörzszászlós, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred vezénylőzászlósa tett látogatást a várpalotai kiképzőbázison, hogy megtekintsék a tartalékos állomány kiképzését.

1596082247

A bevonult tartalékosok közül több embert is a munkahely elvesztése motivált a jelentkezésre, a katonai kötelékbe való tartozás lehetőségére. Soltész János főtörzszászlós bemutatkozását követően úgy fogalmazott: itt mindenki megtalálhatja számítását, a lehetőség adott, hogy aki szeretne, az fejlődni tudjon.

Jövő héten – az öt kiképző által – harcászattal és  fegyverhasználattal fognak megismerkedni a speciális önkéntes tartalékosok.

1596082247