Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Művelettervező szeminárium és törzsgyakorlás a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2019. június 25. 8:01

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara adott otthont június 11-13. között a Magyar Honvédség Parancsnokság Hadműveleti Csoportfőnökség és az Institute for Security Governance, United States Department of Defense Security Cooperation által közösen megrendezett művelettervező szemináriumnak és törzsgyakorlásnak.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2019/06/19/muvelettervezo-szeminarium-es-torzsgyakorlas-a-hadtudomanyi-es-honvedtisztkepzo-karon
1599204456
A rendezvényre a Magyar Honvédség Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetek által delegált művelettervező szakmai háttérrel rendelkező főtisztek és tisztek mellett a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar állományából dr. Jobbágy Zoltán ezredes, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes vezetésével három fő oktató is részt vett.

A szeminárium és törzsgyakorlás során a tartalmas elméleti előadások mellett gyakorlati foglalkozásokat is tartottak, amelyeken a résztvevőknek lehetőségük nyílt az elhangzottakat a gyakorlatban is elsajátítaniuk. A törzsgyakorlás elsősorban szindikátusi csoportmunka folyamatokra épült, amelyek során a nemzeti sajátosságok figyelembevételével a művelettervezés széles spektrumát átfogó feladatokat dolgozták fel.

A rendezvény egyedülálló lehetőséget nyújtott az MHP Hadműveleti Csoportfőnökséggel, valamint a United States Department of Defense Security Cooperation képviselővel történő szakmai kapcsolatok elmélyítésére, illetve az Egyesült Államok Hadereje művelettervező folyamatainak megismerésére.

1599204456