Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok Éjszakája harci búvárokkal

Szöveg: Árvai Anita hadnagy |  2015. június 25. 13:22

A Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozat részeként az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központban található Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjtemény nyitva volt és várta az érdeklődő látogatókat.

Ezen az estén rengeteg látogató kereste fel a múzeumot. A földszinten az MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj és az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj harci búvárjai fogadták az érdeklődőket, akik megismerkedhettek a búvárfelszerelésekkel és a búvárok munkájával. Sokan magukra csatolták a 40 kilogrammos oxigénpalackot, illetve egy fénykép kedvéért beültek „Búvár Béla" mellé a csónakba.

1595996201

Az épület emeletén található kiállításokat – a „Csak az jöjjön katonának…" sorkatonai emlékkiállítást, illetve  a „Katonai életképek" elnevezésű gyűjteményes kiállítást – tárlatvezetéssel lehetett megtekinteni. Mindezek mellett a látogatók megismerhették a hadisírgondozás szakterületét is.

1595996201

Aki esetleg még nem látta a hadkiegészítési szakgyűjteményt, érdemes ellátogatnia Szolnokra, hiszen a szakterületről az országban egyedülálló gyűjteményt tekinthet meg. Sőt, az iskolás csoportokat múzeumpedagógiai foglalkozással, vetélkedővel, ajándékokkal és hatástalanított fegyverekkel várják.

1595996201

Fotó: a szerző felvételei