Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2018. július 1. 15:39

Színes programokkal várta az érdeklődőket az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alárendeltségében működő Székesfehérvári Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény a Múzeumok Éjszakáján.

1599189787
A Múzeumok Éjszakája országos kulturális programsorozathoz csatlakozva idén immár kilencedik alkalommal látta vendégül az érdeklődőket a Székesfehérvári Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény. Minden évben különböző témakörök köré szerveződik a program. Az idei rendezvény fő témája a család volt, így a múzeum pincéjében berendezett kincskereső játékot közösen kellett megoldani a szülőknek és gyermekeiknek.

1599189787

A gyermekfoglalkoztató sátorban is nagy volt a forgalom, ahol a kicsik mézeskalács-huszár figurákat díszíthettek a kézműves-foglalkozáson. A rendezvényen fellépő Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar pedig a Micimackó dalával kedveskedett a kisgyermekeknek. A múzeumpedagógiai program mellett a gyermekeket egy mini akadálypálya is várta. A látogatók megtekinthették a Magyar Honvédségnél rendszeresített kézifegyverek hatástalanított változatait, illetve egy híradó szakfeladatra kialakított BTR-80 típusú páncélozott szállító harcjárművet.

1599189788

A rendezvényen részt vettek a székesfehérvári toborzók is, akik a katonai hivatás iránt érdeklődőket tájékoztatták.

1599189788

Fotó: a szerző felvételei