Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron, Pákozdon és Szolnokon is

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. június 21. 10:02

Országszerte érdekes programokkal, kiállításokkal várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján a haderő életét, múltját bemutató közgyűjtemények, méghozzá nemcsak Budapesten.

A székesfehérvári helyőrség-történeti emlékgyűjtemény a tárlatvezetés mellett lovagi tornával, múzeumpedagógiai programokkal, kamarakiállítással várja az érdeklődőket.
További részletek a Múzeumok Éjszakája honlapján.

Múzeumok Éjszakája a Katonai Emlékparkban
is

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely mottója a Múzeumok Éjszakáján a HÍR/ADÁS lesz.
A neves napon a Magyar Honvédség az elmúlt 70 év híradó eszközeit állítja ki, azzal a céllal, hogy bemutassa a hadsereg vezetését támogató híradástechnikai eszközök fejlődését. Bemutatják a jelenkor modern műholdas rendszereit is, amelyekkel hazánktól távol szolgáló katonáink számára biztosítják a kapcsolatot mind a hadműveleti vezetés, mind a családokkal való kapcsolattartás részére. A rendezvényen minden eszközt kipróbálhatnak a látogatók.

További információk a Katonai Emlékpark Pákozd honlapján.

Látványos kiállítások Szolnokon

A Múzeumok Éjszakáján az MH HKNYP és a HM HIM szolnoki hadkiegészítési szakgyűjteménye is várja az érdeklődőket a Csak az jöjjön katonának… című sorkatonai emlékkiállítással, illetve a Katonai életképek gyűjteményes tárlattal. A kiállítások csoportosan is látogathatók, a csoportok 18 órától óránként indulnak a portától. A csoport indulásáig a Hadkiegészítési és Központi Nyilvántartó Parancsnokság előtti útszakaszon (Szolnok, Táncsics út 5-7.) a római hagyományőrzők fegyveres bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők.

1595955951
Címkékmúzeum