Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nádudvari Városnapon a debreceni toborzók

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2016. szeptember 22. 19:40

Számos érdeklődőt vonzott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ standja a XIV. Nádudvari Napok elnevezésű rendezvényen szeptember 17-én.

1596020208

A Hajdú-Bihar megyei kisváros lakosai az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szép számmal vettek részt a település önkormányzata által szervezett városnapon. Nem meglepő ez, hiszen a kilátogatókat helyi és környékbeli művészeti csoportok színvonalas előadásai mellett kulturális kiállítások, koncertek és színes programok várták.

1596020208

Ebben az évben a Magyar Honvédség toborzó katonái is meghívást kaptak a rendezvényre, amely remek lehetőségnek bizonyult a honvédségben vállalható szolgálati formák bemutatására. A fiatalabbak körében a vadászrepülőgép-szimulátor aratott osztatlan sikert, míg az idősebb korosztály érdeklődve próbálta ki az airsoft fegyvereket. Bár volt, aki 40 évvel ezelőtt töltötte le sorkatonai idejét, sokuknál látszott, hogy a hajdanán jól begyakorolt szakszerű fegyverfogás és célzás a mai napig készségszinten működik.

1596020209

Fotó: Tóth Imre százados

Címkékszimulátor