Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO altiszti szimpóziumot rendeztek Németországban

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 12. 11:12

A napokban Németországban, a Garmisch-Partenkirchenben települt George C. Marshall Centerben rendezték meg a NATO Vezető Altisztjeinek Szimpóziumát. A rendezvényen hazánkat Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa képviselte.

1596033986

A szimpózium egyik kiemelt témája az illegális globális migráció és az ehhez kapcsolódó terrorizmus volt. Kriston István főtörzszászlós – az ausztrál, a francia, valamint az olasz haderő vezénylőzászlósaival – tartott előadást a témában, globális képet adva a résztvevőknek az adott országokat, valamint a szövetséget érintő jelenlegi és várható kihívásokról, a migráció és a terrorizmus hatásairól.

1596033986

A szimpóziumon szó esett még a NATO aktuális kihívásairól, illetve a szövetséget érintő orosz fenyegetettségről. A résztvevők megbeszélést folytattak a NATO altiszti stratégiájával kapcsolatban is, amit 2010-ben deklarált a szövetség két stratégiai szintű parancsnoksága. Egyetértettek abban:  bár a NATO az altiszti stratégia kapcsán ajánlást fogalmaz meg a tagországok részére, az csak akkor éri el célját, ha a nemzetek altisztképzési rendszerének szerves részévé válik. Mindezt annak érdekében, hogy a szövetséget érintő műveletekben való részvétel kapcsán az együttműködés, az elvárt szintű altiszti szakmai munka, valamint az interoperabilitás biztosítva legyen.

1596033986