Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-szolgálatra készültek Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. április 17. 15:36

A tartós külszolgálatra tervezett katonák részére rendeztek békeműveleti felkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, a napokban.

1596030618

A NATO és az EU, valamint a nemzetközi szerződések alapján betöltött külszolgálati beosztások váltásába tervezett tisztek és altisztek egyhetes felkészítésen sajátították el a békefenntartás alapjait és frissítették fel ismereteiket.

1596030619

A felkészítésen részt vevő mintegy 30 katona a NATO történetéről, feladatrendszeréről, szervezeti felépítéséről, legfontosabb intézményeiről, katonai stratégiájáról, hadszíntereiről és az aktuális kihívásokról hallhatott előadásokat. Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló felkészítés résztvevői mindemellett a nemzetközi hadijoggal kapcsolatos, valamint egészségügyi, tárgyalástechnikai és médiakezelési ismereteket is elsajátítottak, illetve gyakorolták a térkép és a GPS használatát is.

1596030619

A felkészítés része volt a tálcatűzoltási gyakorlat, valamint több éles lőgyakorlat végrehajtása is. Utóbbiakat pisztollyal és gépkarabéllyal teljesítették a tisztek és az altisztek.

1596030619

Fotó: MH Béketámogató Kiképző Központ