Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Negyedéves vezénylőzászlósi munkaértekezletet tartottak Szentendrén

Szöveg: Schuh Gábor zászlós |  2018. február 19. 10:15

Február 14-15-én rendezték a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának első negyedéves munkaértekezletét a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián.

1599182021
A munkaértekezletet Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka nyitotta meg, aki bevezető gondolataiban kifejezte, hogy számára mindig nagy megtiszteltetés, mikor a vezénylőzászlósi kar az Altiszti Akadémián tartja értekezleteit. Utána Kriston István főtörzszászlós, a MH vezénylőzászlósa ismertette az vezénylőzászlósi karban történt változásokat. Bemutatta Szabó Sándor főtörzszászlóst, a MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred vezénylőzászlósát, valamint Sebestyén Tibor zászlóst, a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred megbízott vezénylőzászlósát. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa köszöntötte Soós Lajos főtörzszászlóst is, aki külszolgálata végeztével ismét az Altiszti Akadémia vezénylőzászlósi beosztását látja el, s egyben megköszönte Bukovinszki Zsolt törzszászlós áldozatos munkáját, amit az akadémia megbízott vezénylőzászlósaként végzett, részére Magyar Honvédség vezénylőzászlósi emlékérmet adományozott.

1599182021
A délutáni program a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai főosztályvezetője, Kovács Tamás előadásával kezdődött. Ezt követően Soós Lajos főtörzszászlós osztotta meg tapasztalatait, amit az EUFOR vezénylőzászlósaként szerzett. Majd Tigyi István főtörzszászlós ismertette a Honvéd Altiszti Folyóirat új felépítését. A nap zárásaként Póda Jenő, a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója ismertette a pénztár működését és elért sikereit az elmúlt években.

A második napon megvitatták az altiszti és legénységi fokozati vizsgák tapasztalatait. A délutáni program záró részeként a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa megtartotta 2018-as évi feladatszabását az egységek vezénylőzászlósainak részére.

Fotó: a szerző felvételei