Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Negyvenéves a szolnoki Baross Szakközépiskola

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2014. június 14. 14:28

A szolnoki Műszaki Szakközépiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézménye megalakulásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi programokon az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársai is részt vettek.

A rendezvényen az iskola tanulói az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj statikus bemutatója során megismerhették, illetve kézbe vehették a zászlóaljnál rendszeresített fegyverzeti anyagokat, testközelből érezhették, hogy milyen a páncélozott gépjárműben, melegben, repeszálló mellényben ülni.

1595973700

A vállalkozó szellemű fiatalok kipróbálhatták saját magukat is, megismerve állóképességüket, testi és mentális kitartásukat a katonai szervezet specialistája által tartott sportfoglalkozáson.

A toborzórészleg állománya a végzős tanulók informálása mellett nagy hangsúlyt fektetett a fiatalabb évfolyamok tájékoztatására, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy pár év múlva felkészült, elhivatott jelentkezőkként találkozhassanak a fiatalokkal, akik a jövő katonái lehetnek.

1595973700

Fotó: Miklósi Judit