Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem gránát volt a fürdőszobai szellőzőben talált fémdarab

Szöveg: Szűcs László |  2014. december 10. 9:24

A 49. héten, azaz december 1−7. között 13 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 8 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 2525 bejelentést kaptak.

December 4-én a főváros VII. kerületébe kellett kivonulniuk a tűzszerészeknek, miután egy Nefelejcs utcai ház első emeleti lakásában, a fürdőszobai szellőzőben − a bejelentés szerint − második világháborús robbanószerkezetet találtak. A Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezetésével helyszínre küldött járőr megállapította, hogy a lakók nem robbanószerkezetet, hanem egy 120 milliméteres aknavetőgránát stabilizátorrészét találták meg. A szaknyelven nem robbanótestnek hívott fémdarabot a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

December 5-én Nagykörűn akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. Az autóbusz-állomás területén, földmunkák közben került elő egy 3 centiméteres, német gyártmányú puskagránát. A második világháborúból visszamaradt robbanótestet a Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezette járőr a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

Címkéktűzszerész