Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Német főszemlélői látogatás

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2019. október 4. 12:22

Befejezve három napos, hivatalos magyarországi látogatását, elutazott hazánkból az Eberhard Zorn vezérezredes, a Bundeswehr főszemlélője (vezérkari főnök) vezette német katonai küldöttség.

1596069670

A delegáció a látogatás során intenzív tárgyalásokat folytatott Korom Ferenc altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával. Előadásokat hallgatott meg, érintve mindazon területeket, melyek a katonai kapcsolatok alakulásában jelentőséggel bírnak. A megbeszélések során külön hangsúlyt kaptak a Magyar Honvédség folyamatban lévő haderőfejlesztési programjai.

1596069670

A kétoldalú együttműködés aktuális kérdései mellett a felek kiemelt figyelmet szenteltek a szövetségi kötelezettségből adódó feladatok áttekintésére. Egyetértettek a kihívásokra adandó határozott katonai válaszok szükségességében, ugyanakkor hangsúlyozták azok hitelességének fontosságát. A látogatás során a küldöttség meglátogatta a közelmúltban átadott, MH Kiber Képzési Központ szentendrei bázisát, ahol prof. dr. Kovács László dandártábornok tájékoztatást adott a szervezet feladatairól, működéséről, fejlesztési terveiről és a területen a német-magyar együttműködés lehetőségeiről.

A látogatás zárásaként Korom altábornagy – elfogadva Volkmar Wenzel, a Német Szövetségi Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete felkérését, Zorn vezérezredessel közösen, a rendezvény díszvendégeiként – részt vett a „Német Egység Napja" megemlékezésen.

1596069670