Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzeti minősítő gyakorlaton a tartalékosok

Szöveg: Páli Zoltán alezredes |  2019. március 27. 11:09

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében nemzeti minősítő gyakorlatot tartottak négy Fejér megyei járásban, amelyen első alkalommal az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19 katonája is részt vett.

1599200551
A székesfehérvári, bicskei, gárdonyi, és móri Járási Önkéntes Mentőcsoportok részvételével a napokban Magyaralmáson megrendezett gyakorlat feladataiban a katasztrófavédelem, a polgárőrség és az önkéntes tűzoltó egyesületek egyenruhásai mellett először vettek részt a 17. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái. A résztvevők vízkárelhárítási feladatokat, a vízelvezető árok tisztítását, a homokzsákokkal történő gátépítést, a mobil gát telepítését és működtetését, valamint az újraélesztést is gyakorolták.

1599200552
A gyakorlat során folyamatos kommunikáció folyt a vízügyi szakemberek, a védelmi igazgatás vezetői és a gyakorlat résztvevői között. A gyakorlat eredménye, hogy a mentőcsoportok a meghatározott mentési feladatokat külön szervezeti egységekre bontva és közösen is képesek végrehajtani.

1599200552
Fotó: Boros Gábor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós