Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sport és egészség a honvédelemért – konferenciát szervez az MH Egészségügyi Központ

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. március 27. 12:23

A Honvédkórház megalakulásának 120. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként az MH Egészségügyi Központ Sport és egészség a honvédelemért címmel szervez tudományos konferenciát április 25-26-án Budapesten, az MKB Bank székházának dísztermében.

http://www.honvedkorhaz.hu/cikk/1753

A rendezvény – amelynek fővédnöke prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint Benkő Tibor honvédelmi miniszter – célja, hogy a 81 évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállítás emlékét felelevenítve, a jelenlegi kutatások eredményeinek bemutatásával ráirányítsa a figyelmet a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató területeire az egészség- és biztonságtudatos társadalmi szemléletformálás, valamint a felnövekvő generációk hazafias nevelésének elősegítése érdekében.

A konferencián neves hazai és külföldi szakemberek, valamint fiatal kutatók mutatják be a témához kapcsolódó kutatásaikat, amely magyar és angol nyelven a helyszínen és online is követhető lesz.

A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni legkésőbb április 14-ig lehet. A regisztrációs lap ide kattintva érhető el.