Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközileg elismert szakmai tudás és kohézió

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2014. szeptember 1. 15:12

„Kis létszámú szervezet is elérhet nagy eredményeket” – mondta dr. Böröndi Gábor dandártábornok szeptember 1-jén Budapesten, az MH Görgey Artúr Vegyivédelmi Információs Központ ünnepi állománygyűlésén.

1595977881

Ünnepi állománygyűlést rendeztek hétfő délben a Stefánia Palotában az MH Görgey Artúr Vegyivédelmi Információs Központ fennállásának 45. évfordulója alkalmából. „A képeket nézegetve döbben rá az ember, milyen sokra képes egy ilyen kis létszámú szervezet" − fogalmazott köszöntőjében dr. Böröndi Gábor dandártábornok, aki kiemelte a központ eredményeit és nemzetközi elismertségét. „Önök mindig megőrizték azt a szakmai tudást, kohéziót, családias hangulatot, amely a kezdetektől fogva jellemezte a központot. Elődeiket köszönet illeti, amiért létrehoztak egy jól működő szervezetet, felépítették, majd átadták azt a jelenkornak. Örömmel látom a fiatal kollégákon, hogy átadták a jövőnek is egy megváltozott Magyarországon, egy megváltozott Európában."

1595977881

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke, parancsnokhelyettese kiemelte: az ukrajnai konfliktusra senki sem mondhatja azt, hogy messze van tőlünk, és „majd a NATO megoldja. Senki sem fogja helyettünk megoldani, mert a NATO mi vagyunk. Ukrajnában jelenleg valami olyan történik, ami megváltoztatja a helyzetünket: a Magyar Honvédség helyzetét és az önökét is. Ismét sokkal nagyobb figyelmet kell majd szentelni a katasztrófavédelmi feladatok mellett az alaprendeltetésből fakadó feladatoknak is, és vissza kell hozni a köztudatba, a kiképzésbe azt a tudást, amellyel önök rendelkeznek." A dandártábornok leszögezte: keresik a technikai fejlesztési lehetőségeket, majd gratulált az évfordulóhoz, és további sikeres munkát kívánt az állománynak.

1595977882

Farkas Ferenc ezredes beszédében röviden felidézte az elmúlt negyvenöt év eseményeit. „Meggyőződésem, hogy a szakma szeretete és a felkészültség a jövőben is megfelelő alapot nyújt számunkra a jövőbeli feladatok megfelelő végrehajtásához" − fogalmazott az MH GAVIK parancsnoka, aki a munkához további sikereket és erőt, egészséget kívánt a kollégáknak.

Az állománygyűlés ezután elismerések átadásával folytatódott.

1595977882

Fotók: Tóth László