Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nincsenek leküzdhetetlen akadályok!”

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2017. augusztus 31. 16:52

A személyügyi igazgatás napja, az alakulat napja, valamint a jogelőd katonai szervezet fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában, augusztus 29-én, kedden.

1596038138

Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntőjében visszatekintett a parancsnokság életében történt változásokra és az elmúlt egy év szakmai sikereire.
Zsiga Tamás ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke ünnepi beszédében úgy fogalmazott: tekintettel arra, hogy megkezdődött a Magyar Honvédség történetében az egyik legmeghatározóbb honvédelmi és haderőfejlesztési program – a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program – tervezése és végrehajtása, a cél az, hogy a megújuló Magyar Honvédség kiszolgálására minden szakterület tekintetében képes legyen a szervezet.

1596038138

„Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében"- idézte Kurt Diemberger világhírű osztrák hegymászó és írói szavait Zsiga ezredes.

A rendezvényen a meghívott vendégek mellett a katonai szervezetek parancsnokai, vezetői és a társ fegyveres szervezetek, valamint számos, a Magyar Honvédség és az MH KIKNYP érdekében tevékenységet végző civil szervezet képviselői vettek részt.

1596038138

Az ünnepségen az alakulat kiemelkedő munkát végző katonái és dolgozói elismerésben részesültek, majd a rendezvény zárásaként Magyarország egyetlen hivatásos férfikórusa, a Honvéd Férfikar művészei szórakoztatták a megjelenteket.

1596038139

Fotó: Heszler Ramóna Petra