Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Norvégiába látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: S. Zs. |  2018. november 8. 21:24

A Trident Juncture 2018 gyakorlatra látogatott Kriston István főtörzszászlós november 6-8. között. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósát Sári Zsolt főtörzszászlós, az MH Logiszikai Központ, illetve Kocsis Csaba főtörzszászlós, az MH Anyagellátó Raktárbázis vezénylőzászlósa kísérte el a Norvégiában megrendezett NATO-gyakorlatra. A vezénylőzászlósok találkoztak a gyakorlaton részt vevő magyar katonákkal, valamint megtekintették az MH Anyagellátó Raktárbázis katonái által üzemeltetett tábori hajtóanyagraktárat.

1599195461
A vezénylőzászlósok találkoztak a helyi JLSG (Joint Logistic Support Group) rangidős altisztjével is, aki tájékoztatta őket a gyakorlat céljáról és az együttműködő nemzetek feladatairól. Ezt követően a gyakorlaton lévő magyar erők közvetlen irányítását végző MCPU (Modular Combined Petroleum Unit) parancsnoka ismertette az egység feladatait, külön kiemelve a magyar katonák kiemelkedő hozzáállását.

1599195461
A látogatás során a magyar delegáció megtekintette a norvégok által biztosított, hadszíntéri körülményeknek megfelelő szállást is. A kétszáz fő részére kialakított sátoron a magyarok más nemzetek katonáival osztoznak.

1599195461
A látogatás állománygyűléssel zárult, amelyen szóba került az altiszti állomány utánpótlásának kérdése, aminek záloga az újonnan bevezetendő „Acélkocka Altisztképzési Rendszer". Az állománygyűlés végén Kriston István főtörzszászlós megköszönte a magyar katonák eddig elvégzett munkáját és a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának érméjét adta át Hovány-Pap Melinda hadnagynak.

1599195462
Fotó: a szerző felvételei