Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Borsodnak mintegy háromszáz területvédelmi tartalékosa van

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. november 8. 20:04

Az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer jelentőségét ismertette, majd a Honvédelmi Sportszövetség fontosabb feladatait mutatta be dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén 2018. november 8-án.

1599195459
Demeter Ervin kormánymegbízott meghívásának eleget téve dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter előadásban vázolta a Magyarország biztonságpolitikai helyzetéből adódó feladatokat, célkitűzéseket, eredményeket.

Elmondta, hogy Magyarország és a magyar emberek védelme és biztonsága csak egy erős honvédséggel garantálható, ezért a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program egyik elsődleges célja a honvédség meghatározó haderővé való fejlesztése a közép-európai régióban.

1599195459
Mint említette, a középpontban továbbra is a katonák állnak, akiknek egy kiszámítható életpályát biztosít a Magyar Honvédség, választ adva ezzel a munkaerőpiaci kihívásokra is. Hangsúlyozta, hogy idén megalakult az első két területvédelmi ezred azzal a céllal, hogy ne legyen olyan járás, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, bizonyos létszámú kiképzett katonai erővel.

1599195459
Az októberben megalakult MH 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred alá tartozik a miskolci 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj, melyet Borsod-Abaúj-Zemplén megye közigazgatási struktúrájához igazítva szerveztek meg. A megye 16 járásához igazodó 16 századhoz rendszeresített műveleti és területvédelmi tartalékos katonák létszáma meghaladja a háromszázat.

A borsodi lakosokról elmondható, hogy kötődnek megyéjükhöz. A nagy területű és településszámú megyében az információ áramoltatása is létkérdése egy új típusú szolgálati formának és egy új szervezetnek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a toborzási tevékenység rendkívül eredményes, amely a kormányhivatalok által nyújtott támogatásnak is köszönhető.

1599195459
Fotó: Kiss Viktor