Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt napok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2015. január 8. 11:32

Ismét megnyitja kapuit az érdeklődő diákok előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely mind a négy kampuszán várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Január 8-án a Közigazgatás-tudományi Kar, 9-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, 16-án pedig a Rendészettudományi Kar tart nyílt napot, míg a központi rendezvény január 30-án lesz, amikor bemutatkozik a február 1-jén induló Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar.

http://uni-nke.hu/hirek/2015/01/06/nyilt-napok-az-nke-n
1595985639

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik fő törekvése, hogy államtudományi egyetemmé váljon − erről is beszél majd prof. dr. Patyi András rektor, a Közigazgatás-tudományi Kar január 8-i, csütörtöki nyílt napján. A Ménesi út 5. alatt található egyetemi kampuszon tartandó rendezvényen a diákok megismerkedhetnek a kar képzéseivel, a karrierlehetőségekkel, információt kaphatnak az ösztöndíjakról, valamint bepillantást nyerhetnek a diákéletbe, bejárhatják az oktatásnak helyt adó épületet is.

1595985639

A nyílt napok sora január 9-én, pénteken a Hungária körút 9-11. alatt található Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon (HHK) folytatódik. A katonai pálya iránt érdeklődők − a praktikus információkkal kapcsolatos tájékoztatáson kívül − láthatnak majd testnevelési és alaki bemutatót, valamint részt vehetnek egészségügyi alkalmassági tanácsadáson. A rendezvényen a résztvevők közelről is megtekinthetnek egy T−72-es harckocsit, valamint egy tűzszerészrobotot, illetve a levegőbe emelkedik majd többféle drón is, és megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a kar könyvtára. A szülők pedig külön nekik szóló tájékoztatón vehetnek részt, s bemutatkozik a Katasztrófavédelmi Intézet is. Emellett szintén érdekes programnak ígérkezik a lézerlövészet és a makettkiállítás. A nyílt napon bemutatkoznak a HHK alap- és mesterképzési szakjai is.

1595985639

Fizikai, egészségügyi, pszichológiai alkalmassági felvételi követelményekről, pályaalkalmassági vizsgálatokkal, felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról is kaphatnak információkat a rendészeti képzések iránt érdeklődők a Rendészettudományi Kar január 16-i nyílt napján. A Farkasvölgyi út 12. szám alatt található kampuszon rendőrségi eszközök, tonfa- és intézkedéstaktikai bemutató, fizikai alkalmassági gyakorlatok szabályos végrehajtásának megtekintésére, valamint kipróbálására is lehetőség nyílik. A résztvevők ezen a rendezvényen is megismerkedhetnek a Katasztrófavédelmi Intézet képzéseivel.

1595985639

Fotó: Rácz Tünde (a képek a HHK tavalyi nyílt napján készültek)