Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes műveleti tartalékosok bevonulása Szolnokon

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2013. szeptember 17. 17:41

Szeptember 16-án harmincegy önkéntes műveleti tartalékos vonult be az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázisra. Ezzel az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis is csatlakozott azon alakulatokhoz, amelyeknél működésbe lép az új tartalékos rendszer.

A bevonulókat, köztük több volt kollégát Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok nevében Kiss Róbert ezredes, törzsfőnök köszöntötte. Hangsúlyozta: mindenki tisztában van az esetleges nehézségekkel, de – ahogy azt az elnevezés is mutatja – a szolgálatnak ezt a formáját mindenki önként vállalta. Alapvető elvárás az ehhez méltó fegyelem, komolyság és tisztelet.

1595960128

A szolnoki bázison ez az első ilyen bevonultatás, így mind a tartalékos, mind a fogadó állomány fontos tapasztalatokat szerezhet. A bázis felkészült; ennek a három hétnek az a fő célja, hogy a bevonulókat is felkészítsék jövőbeli feladataik ellátására. Az első héten általános katonai felkészítésen vesznek részt összevont foglalkozások keretében, ezt követi már beosztási helyükön a szakterületüknek megfelelő felkészítés.

A megnyitót követően Mádi Lajos alezredes, kiképzési főnök tartott eligazítást. Kiemelte, hogy a legfontosabb feladat az új szituációban a beilleszkedés és a munkarend felvétele. Ezt követően ismertette a három hét részletes programját, majd megkezdődtek a foglalkozások.

1595960128