Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önzetlen segítség a katonáktól

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: Török Nikolett önkéntes műveleti tartalékos százados |  2019. december 27. 18:02

Speciális fejlesztést igénylő gyerekeknek fenyőfát ajándékoztak, csoportos véradást szerveztek, év végén pedig a népkonyhán segítenek majd ételt osztani az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai.

1596074439

Katonák is részt vettek a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben szervezett Adventi Szeretet Gyertyagyújtó ünnepségen. Gáldonyi Sándor százados, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei Irodájának megbízott vezetője és kollégái egy feldíszített fenyőfával és sok-sok karácsonyi ajándékokkal lepték meg a Juhar utcai tagintézmény ifjú lakóit. A gyerekek énekelve köszönték meg az ajándékokat.

1596074440

Pár nappal karácsony előtt pedig egy diáklány, Varró Fiona Szofi gyógyulásához járultak hozzá az iroda munkatársai. A Kecskeméti Területi Vérellátó által szervezett, úgynevezett irányított véradás alkalmával Gáldonyi százados hetvenedik alkalommal, Bácsi Balázs őrvezető viszont először adott vért.

A toborzók, az érdekvédők és a hadisírgondozók kollektívája a két ünnep közt is vállalt karitatív munkát: december 30-án a Wojtyla Barátság Központ népkonyháján segítenek majd ételt osztani a rászorulóknak.

1596074440