Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öröm és zene

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. december 12. 7:30

„Ha már ennyire tapsolnak, játszanánk még egyet… Ha nem baj.” Vastapssal válaszolt a közönség Pál István százados mondatára az adventi koncert végén. Nem volt baj.

1595946307

December 9-én este csaknem ezer ember volt kíváncsi az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségi zenekarának évzáró hangversenyére. A Gladiátor, a West Side Story és A Tenkes kapitánya is szerepelt a repertoárban, de felcsendült Csajkovszkij 1812-es nyitánya, valamint Mariah Carey All I Want for Christmas című száma is.

A hagyományos év végi koncerten Böröndi Gábor dandártábornok köszöntötte a vendégeket.
„Köszönetet mondok a hozzátartozóknak, a gyerekeknek, szülőknek, társaknak, akik biztos háttérként jelen vannak életünkben. Támogatnak minket, amikor hosszú hetekig vagy hónapokig távol vagyunk, s minden nehézséget, bánatot legyőzve várnak ránk, kitartanak a hétköznapokban, teszik a dolgukat nélkülünk, s velünk örülnek, amikor visszatérünk" − mondta beszédében a parancsnok.

1595946308

A koncerten egymást követték a nem mindennapi produkciók: a katonazenészek együtt muzsikáltak a Szeredás Népzenei Együttes tagjaival, a Hajdú Táncegyüttes pedig széki táncaival szórakoztatta a közönséget. A Debreceni Honvéd Táncegyüttes a „Lehet egy csillaggal több?"  elnevezésű, a Magyar Honvédség által szervezett vetélkedő aranyérmeseihez illő produkcióval készült az estére. A Debrecen hangja tehetségkutató verseny döntősei, Márkus Luca és Grega Csaba kivételes tehetségükkel méltó partnerei voltak a Csokonai- és nívódíjjal kitüntetett Debreceni Helyőrségi Zenekarnak, amely ezúttal a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola művésztanáraival kiegészülve alkotott ünnepi egészet.

1595946308