Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Óvodások készítettek rajzokat a katonáknak

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző és az óvónők felvételei |  2019. december 15. 11:12

A közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából rajzokat és színes képeket küldött a köröstarcsai óvoda az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Humánszolgáltató irodájának.

1596073834

December közepén érkeztek a rajzok és karácsonyi díszek, amelyeket a Köröstarcsa Község Önkormányzata Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde gyermekei készítettek. A gyerekek a rajzokkal örömet akartak szerezni és egyúttal boldog, békés karácsonyt kívántak a katonáknak. A kísérőlevél másolata és néhány kép a hódmezővásárhelyi helyőrség üzenő falán található, a többit a határon szolgálatot teljesítő katonák kapták meg.

A parancsnokság és a hódmezővásárhelyi katonák köszönetét a Bocskai dandár két képviselője egy látogatás keretein belül tolmácsolta az óvoda nevelőtestületének és az óvodásoknak. A kedvességet viszonozva édességeket és a helyőrségben megtartott Mikulásváró családi napon készített kézműves ajándékokat kapták a gyerekek, akik nagyon örültek a látogatásnak.

1596073834

„Az óvoda öt éve rendszeresen küld karácsonyi jókívánságokat a katonáknak, főleg azokra gondolva, akik nem tudnak karácsonykor hazamenni. A kezdeményezés – ami lassan szokássá alakul – azért indult, mert egy akkori óvodásunk apukája katonaként távol a családjától töltötte az ünnepeket. Akkor készültek el az első katonáknak készített rajzok" – mondta Forró Antalné, az óvoda vezetője.

1596073834
Címkékkarácsony