Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási kiállítás Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2018. november 12. 17:14

Ismét megrendezték a pályaválasztási kiállítást Székesfehérváron. A november 9-10-ei rendezvényen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj is bemutatkozott.

1599195905
A pályaválasztási kiállításon a diákok számos helyi vállalkozás és cég ajánlatai közül válogathattak. A kiállítók között idén is ott volt – a honvédelem iránt érdeklődők örömére – a város két alakulata, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj.

1599195906
Az ezred idén egy híradóeszközzel felszerelt gépjárművel vett részt a rendezvényen, illetve az alakulatnál használt híradótechnikai eszközöket mutatták be az érdeklődőknek. A kiállításon a népszerű Kongsberg rádiócsalád használatát is megismerhették a látogatók.

A híradóezred katonái egyébként nemcsak az éves pályaválasztási kiállításokon vesznek részt, de számos iskolában tartanak pályára irányító előadásokat a Magyar Honvédségről – a legénységi, altiszti és tiszti pálya lehetőségeiről – Székesfehérváron és környékén.

1599195906
A vegyivédelmi alakulat katonái kézi mentesítő és felderítőeszközöket mutattak be, és lehetőséget biztosítottak, hogy az érdeklődők magukra ölthessék a vegyivédelmi védőruhát, illetve a gázálarcot.

A rendezvényen sok diák érdeklődött a katonák munkájáról, illetve arról: milyen tanulmányokat kell elvégezniük ahhoz, hogy ők is a Magyar Honvédség katonái lehessenek.

1599195906
Fotó: a szerző felvételei