Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási kiállítás Veszprém megyében

Szöveg: Horváth Gábor százados |  2016. október 27. 16:57

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) veszprémi központjának munkatársai meghívást kaptak a Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által meghirdetett pályaválasztási kiállításra, melyet októberben két helyszínen – Pápán, a városi sportcsarnokban, illetve a Veszprém Arénában – tartottak. A kiállítást hagyományosan ősszel, mindig a továbbtanulási határidők előtt rendezik meg, hogy a végzős tanulók könnyebben tudjanak döntést hozni.

1596022234

A rendezvényeken elsősorban az általános- és középiskolák végzős diákjai jelentek meg. A tanulók tájékoztatást kaptak a térségben működő gimnáziumokról, szakgimnáziumokról, szakközép- és szakiskolákról, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről. A rendezvényeken a megye több mint 80 tanintézménye, 50 munkáltatója, közel 250 szakmával képviselte magát. 

Mindkét helyszínen sokan érdeklődtek a toborzóknál: az általános iskolai tanulók, valamint szüleik a debreceni székhelyű, az ország egyetlen katonai középiskolájaként működő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium felvételi követelményeiről kérdeztek, a középiskolai tanulmányaikat befejező fiatalok pedig az érettségire, angol alapfokú, illetve középfokú nyelvvizsgával választható tanintézeti képzésekről szerettek volna több információt szerezni. Mellettük voltak olyan fiatalok is, akik a szerződéses, valamint az önkéntes tartalékos rendszerről kértek felvilágosítást a katonáktól. 

1596022234

A rendezvényeken a Veszprém megyében települt katonai szervezetek – az MH Pápa Bázisrepülőtér, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központot, valamint az MH 54. Veszprém Radarezred – is képviseltették magukat.

1596022235

Fotó: 3. TÉK