Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási nap a lérakosoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. december 12. 14:50

2017. január 13-án, a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred pályaválasztási napot tart a laktanyában, hogy minél szélesebb körben megismertessék az ezrednél lévő munkalehetőségeket és az ezzel kapcsolatos karrierépítés lehetőségét a katonai pálya iránt érdeklődőkkel. 

Jelen lesznek a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia, valamint a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj képviselői is, akik a középiskolai, illetve a felsőoktatási képzéseket vezetik. A Magyar Honvédség 8. számú Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság személyre szóló lehetőségekről nyújt részletes tanácsadást az egész honvédség körében meglévő beosztások és szakmák vonatkozásában.

A programok kezdéseként 09 és 13 órai kezdettel az ezred vezénylőzászlósa mutatja be az alakulatot, rövid betekintést nyújtva a katonák mindennapi életébe. Szó lesz a bérezésről, a katonává válás feltételeiről, illetve lehetőség nyílik arra, hogy a már az ezredünk állományában szolgáló különböző rendfokozatú katonáktól személyes beszélgetés során a látogatók képet kapjanak az alapkiképzésről, az iskolai képzésekről vagy a hétköznapok megpróbáltatásairól.

Az érdeklődők megtekinthetik technikai parkunkat, ahol szakembereink nyújtanak átfogó képet a jelenleg használatban lévő fegyverrendszereinkről. Kipróbálhatják a repülőgép szimulátort, illetve fegyverbemutató során kézbe vehetik a katonák által használt lőfegyvereket.

A regisztráció során nem kérnek mást, csak a résztvevők nevét, illetve iskolai csoportoknál elegendő, ha a kísérő tanár neve, az osztály létszáma és az iskola neve szerepel. Természetesen a pályaválasztás napján a főbejáratnál is lehet regisztrálni egyénileg, akinek nem áll módjában interneten regisztrálni, vagy csak aznap dönt úgy, hogy érdeklődik a rendezvény iránt. A gyermekeket szüleik is elkísérhetik.

1596024610
CímkékKatonaSuli