Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatások a határ mentén

Szöveg: Dósa Eszter őrmester |  2016. december 23. 23:13

A karácsony közeledtével több parancsnoki látogatás is zajlott a határon szolgáló katonáknál.

Horváth Gábor dandártábornokot, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságának megbízott szárazföldi haderőnem főnökét Imre József alezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (AIAK) törzsfőnöke fogadta az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. A tábornok Innen indult határ menti látogatásainak helyszíneire Kiss Róbert ezredes, az AIAK parancsnoka, illetve Bartók Barnabás őrnagy, AIAK századparancsnok kíséretében.

1596025215

A dandártábornok a nap folyamán több katonával is beszélt, és karácsonyi jókívánságai mellett apróbb meglepetéssel is kifejezte elismerését határaink védelmezőinek.
„Ennek a látogatásnak az volt a célja – amellett, hogy az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék egyes szektoraiban a szolgálatellátás színvonalát ellenőrizzem -, hogy a határon szolgálatot teljesítő katonák számára átadjam valamennyiünk üdvözletét a karácsony alkalmából. A karácsony, mint tudjuk, a legszentebb családi ünnep, és bár a határon szolgálatot teljesítő katonák nem tölthetik szeretteik körében ezt az ünnepet, látniuk és érezniük kell, hogy másik nagy családjuk, a Magyar Honvédség nagy családja is velük van. A határon látottak meggyőztek arról, hogy ünnep ide vagy oda, katonáink feszesen, motiváltan, jó hangulatban és tettre készen látják el feladataikat. Csak hálásak lehetünk nekik. Valamennyien" – mondta a tábornok a nap végén.

1596025215

Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprémi Radarezred parancsnoka is köszönetét fejezte ki az alakulatánál szolgáló, jelenleg határvédelmi feladatokat ellátó katonáinak, valamint kulacsokat ajándékozott mindenkinek. Szabó György alezredes, veszprémi tábori lelkész az ünnepekkel kapcsolatos gondolatokról, érzésekről beszélt a katonáknak.
Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, Szücs József ezredes, valamint Szabó Ottó törzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa nem csak a szálláshelyre vittek házi süteményt, termoszt és egyéb apróbb ajándékokat, hanem egy születésnapját ünneplő katonát is felköszöntöttek.
Ugyancsak meglátogatta a határon szolgálatot teljesítő katonákat Antal László ezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, valamint Sándor Tamás ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred parancsnoka is.

1596025216

A háromnapos ünnep során több alakulat parancsnoka is személyes látogatást tesz majd a saját állományánál, ilyesformán fejezvén ki köszönetét és elismerését az ünnepek alatt is szolgálatot teljesítőknek.

Fotó: a szerző felvételei