Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pedagógus-továbbképzés Szolnokon

Szöveg: Mádi Lajos alezredes |  2017. november 10. 18:05

A Honvédelmi Minisztérium – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – idén ősszel is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tartja a „Honvéd Kadét Program” 120 órás akkreditált pedagógus-továbbképzést.

A kéthetes képzés első napján a programban részt vevő középfokú oktatási intézményekből, valamint a programhoz csatlakozni kívánó iskolából érkező tanárokat dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntötte. „Minden alkalommal azt tapasztaljuk, hogy azok a tanárok és diákok, akik részt vesznek ezen programban, örömteljes élményekkel és biztos tudással gazdagodva térnek haza tőlünk" – mondta, hozzátéve: ehhez az eredményhez, valamint a program népszerűvé válásához elengedhetetlen a katonai alapismereteket oktatók munkája.

1596041128

„Ez a tanároknak hirdetett szakmai továbbképzés többéves múltra tekint vissza" – emelte ki a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály képviseletében Szabó Zoltán alezredes. Az osztályvezető aláhúzta: „a honvédelmi tárca számára kiemelten fontos az ifjúság honvédelemi és hazafias nevelése."

A gyakorlati felkészítés során a tanárok megismerkednek egyebek mellett az elsősegélynyújtással, a fegyverek kezelésével, a lövészettel, a tájolással, illetve más hasznos „praktikákkal". A tanfolyam végén a pedagógusok olyan tanúsítvánnyal lesznek gazdagabbak, amely a köznevelésügyi törvény alapján feljogosítja őket a katonai alapismeretek tantárgy oktatására, illetve arra, hogy érettségiztessenek is abból.

1596041128

Fotó: Juhász Mariann zászlós

Címkéktanfolyam