Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pegazust simogattak – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. április 4. 13:26

Kétszázöt diák is részt vett az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj újoncainak gyorsreagálású szakfelkészítésén – a szó legszorosabb értelmében. A gyerekeket ugyanis valós, az alakulat éves kiképzési tervében szereplő foglalkozásra hívták meg, amelyen a legvakmerőbbek a katonákkal együtt teljesíthették a feladatokat.

1595990734
Első alkalommal rendezett interaktív kiképzési napot a könnyű vegyes zászlóalj Szolnokon. Az alakulat címerállata után „Pegazus simogatónak" keresztelt szakalapozó felkészítés iránti óriási érdeklődés valószínűleg még a vendéglátókat is meglepte. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből például huszonnégy településről érkeztek gyerekek.

Nyílt kiképzési napot tartottunk, amelynek az ötletét egy sok-sok évvel ezelőtti rendezvény adta – mondta dr. Lippai Péter ezredes, a házigazda alakulat parancsnoka. – Még Tatán voltam zászlóaljparancsnok, amikor valami hasonlót szerveztünk. Akkor láthattam először, hogy milyen sok civil érdekelődik a hadsereg iránt, mennyien kíváncsiak arra, hogy mi történik a laktanya kerítésén belül. Azonban a katonák napi munkáját, feladataikat egy hagyományos nyílt nap keretében tartott bemutatón szerintem nem lehet megismertetni. Egy interaktív program lényegesen maradandóbb élményt jelent az érdeklődőknek. Egyébként szándékosan nem diákokat mondtam, hiszen mostani rendezvényünkre – egyéni jelentkezés alapján – sok, Szolnokon és a környező településeken élő felnőtt is eljött.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin április 10-én, pénteken megjelenő számában!)