Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Példamutató életút, maradandó értékek

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. szeptember 19. 14:58

Dr. Boross Péter volt miniszterelnököt köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából szeptember 19-én, a Honvédelmi Minisztériumban.

1599193081
Az egykori miniszterelnököt Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Kádár Pál közigazgatási államtitkár, Szabó István honvédelmi államtitkár és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszöntötte.

A honvédelmi miniszter nevében Szabó István gratulált az ünnepeltnek. A honvédelmi államtitkár úgy fogalmazott: Boross Péter nehéz időkben, nehéz küldetést vállalva, hittel és politikai magabiztossággal tette a dolgát, bölcsességgel, erős kézzel képviselte a magyarság és Magyarország érdekeit. Az általa képviselt értékek a jelen és a jövő nemzedéke számára is mértékadók, életútja pedig példamutató. Mint Szabó István emlékeztetett, a volt kormányfő fegyelme, határozottsága és következetessége jellemén túl talán abból is fakad, hogy valamikor honvéd középiskolai növendékként, majd hadapród-iskolában folytatta tanulmányait. Az államtitkár további sok-sok aktív és munkával töltött évet kívánt Boross Péternek.

1599193081
Boross Péter ezt követően megköszönte az elismerést a megjelenteknek: „Úgy mondanám, hogy igyekeztem. Nem mindig sikerült, de ha az ember szívósan kitart saját elvei és életszemlélete miatt, azzal a jó érzéssel gondolhat vissza az elmúlt sok-sok évtizedre, hogy megcselekedte, amit lehetővé tett a haza" – fogalmazott, és szintén hosszú, sikeres életet kívánt a jelenlévőknek.

1599193081
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter augusztus 20. alkalmából A Hazáért érdemjellel tüntette ki, kilencvenedik születésnapja alkalmából pedig Hadik-szablyát adományozott dr. Boross Péternek. A tárcavezető az ország honvédelme érdekében, huzamos időn át végzett eredményes tevékenységéért, hőseink emlékének méltó ápolásáért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség társadalmi elfogadottságának növeléséhez, feladatainak megvalósításához nyújtott kiemelkedő támogatásáért tüntette ki a volt kormányfőt, a Szabadságharcosokért Közalapítvány, illetve a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökét.

1599193082
Fotó: Szabó Lajos zászlós