Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Piknik egy forgószárnyas árnyékában

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. március 29. 10:42

Szezonnyitó helikopteres piknikre invitálja a magyar légierő iránt érdeklődőket Veszprém. Az lhsn.hu portál üzemeltetői és a Laczkó Dezső Múzeum közös szervezésében egészen különleges közösségi program vár mindenkit.

Ki ne ismerné a Magyar Honvédség régóta egyeduralkodó harci helikopterét, a legendás Mi-24-est? A NATO kódnevén Hind nem csak a levegőben nyújt páratlan látványt, a földön állva is tekintélyt parancsoló hatással bír. Éppen ezért, akit érdekel a típus, mindenképpen látogasson el március 30-án Veszprémbe! A Laczkó Dezső Múzeum tanulmányi raktárában található – restaurátorainak köszönhetően – folyamatosan megújuló haditechnikai eszköz idén először újra körbejárható, testközelből is szemügyre vehető lesz.

Az lhsn.hu szerkesztőinek lelkes munkájának gyümölcsének felkeresése ingyenes. A gép felújítói nem csak a Mi-24-es teljes körű megismeréséről, de számos érdekes történetről, egyenruha és felszerelés kavalkádról is gondoskodnak majd.

Akit tehát érdekel egy legendás harcigép, keresse fel a múzeum tanulmányi raktárát a Veszprém Török Ignác utca 5-7. alatti címen március 30-án 13 és 17 óra között.

1599200589