Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Plenáris üléssel folytatódott az EMPA-kongresszus

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. október 18. 14:29

Október 17-21. között Budapesten rendezi meg éves kongresszusát az Európai Katonai Újságírók Szövetsége (European Military Press Association – EMPA). Az ehhez kapcsolódó plenáris ülést 18-án délelőtt tartották a fővárosban.

1596040212

A budapesti Aréna szálló adott helyszínt az idei EMPA-kongresszus plenáris ülésének. A tanácskozást Wolfgang Peischel dandártábornok, az EMPA elnöke nyitotta meg szerda reggel: ennek során a résztvevők elfogadták a szervezet éves költségvetését, a tavalyi tevékenységről szóló beszámolót és az új alapdokumentumot. Emellett elismeréseket adtak át a kiemelkedően eredményes munkát végző tagoknak: a legjobb újságcikkért Markus Tiedkét, a legjobb fotóért Andrea Bienertet jutalmazták, mindketten a német Y Magazine munkatársai. Szót ejtettek a 2018-ra tervezett programokról is.

1596040212

A rendezvényre érkező szakemberek csütörtökön látogatást tesznek Táborfalván – ahol megtekintik az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár egyik kiképzési foglalkozását -, valamint Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Pénteken pedig megismerkednek a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. kommunikációs ágazatának munkájával.

1596040212

Fotó: Tischler Zoltán