Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Polgármesteri látogatás a határon szolgáló katonáknál

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2017. április 29. 9:33

Horváth Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka kíséretében Michl József, Tata polgármestere tett látogatást a határon szolgáló tatai állománynál április végén. 

1596031233

Programjuk első állomása a kelebiai határvédelmi bázis volt, ahol a bázis századparancsnoka előadásában beszámolt a konténerbázison elhelyezett katonák feladatairól, szolgálati körülményeikről. Ezt követően megtekintették a klimatizált, fűthető körleteket, a jól felszerelt szociális helyiségeket, és találkoztak a bázisra vezényelt tatai állománnyal.

Az étkezdében összegyűlt katonákat Horváth dandártábornok köszöntötte, majd a polgármester szólt néhány szót az állományhoz. „Minden tatai üdvözletét hozom önöknek! Otthon a családjaink, a város polgárai azért tudják biztonságban élni az életüket, mert önök mindent megtesznek határaink védelme érdekében. Köszönöm minden tatai katonának!", mondta Michl József, aki ajándékot is hozott a szabadidő hasznos eltöltéséhez: társasjátékokat adott át a századparancsnoknak.

1596031233

A kelebiai bázisról egyenesen az ideiglenes biztonsági határzárhoz autóztak, ahol a szolgálatban lévő katonák jelentést tettek az aktuális helyzetről.
Az utolsó napirendi pont, a madarasi határvédelmi bázis látogatása hasonlóképpen zajlott le, mint az előző bázison. Itt is tatai katonákkal találkoztak a vendégek, akiknek szintén jutott az ajándékokból. A program zárásaként Michl József és Horváth Gábor dandárparancsnok az állománnyal együtt fogyasztották el ebédjüket.

Fotó: a szerző felvételei