Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Programsorozattal ünnepli megalakulásának 170. évfordulóját a Magyar Honvédség

Szöveg: honvdelem.hu / MTI |  2018. május 5. 10:15

Programsorozattal, előadásokkal, állandó kiállításokkal és pályázatokkal teszik színesebbé a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulóját – mondta Beluzsárné Belicza Andrea alezredes, a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke május 5-én, szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A sajtófőnök elmondta, egész éves programsorozattal nyitnak a társadalom felé, és nemcsak a hadsereg múltját próbálják bemutatni, de az érdeklődők a mostani katonák életébe is bepillantást nyerhetnek például az alakulatok nyílt napjain keresztül. „Hiszen a magyar emberek, az ország biztonságának fő letéteményese a hadsereg, meg is becsüljük ennek tükrében a katonáinkat" – fűzte hozzá.

Kitért arra is, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően jelentős modernizáció vette kezdetét a hadseregben, amire az elmúlt 25 évben nem volt példa; a cél az, hogy a fejlesztések végére a Magyar Honvédség a térség meghatározó haderejévé váljon. Cél az is, hogy növeljék a hadsereg létszámát, és továbbfejlesszék a területvédelmi elven szerveződő önkéntes tartalékos rendszert. Az ünnepi programok során az érdeklődők megismerhetik a fejlesztéseket, az újonnan beszerzett technikai eszközöket is – mondta a sajtófőnök.

×