Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Régi képesség új köntösben

Szöveg: MH Logisztikai Központ |  2014. december 22. 17:41

„Az új berendezés a vizsgálatok során folyamatosan képes dokumentálni a vizsgálati körülményeket” – mondta Sriffert Ferenc alezredes, az az MH Logisztikai Központ mérésügyi főtisztje, annak apropóján, hogy az MH Anyagellátó Raktárbázis pusztavacsi bázisparancsnokságának objektumában működő Harcanyag Bevizsgáló Osztály mostanában kapta meg az új, modern klímaszekrényét, amely felváltotta a 25 éve működő, elavult berendezést.

A klímakamra lehetővé teszi az utászgyutacsok, robbanó gyújtózsinórok, időzített gyújtózsinórok, kézigránátok, plasztikus robbanóanyagok, bombagyújtók, tüzérségi gyújtók szélsőséges klimatikus körülmények közötti alkalmazhatóságának vizsgálatát.

1595985012

Ezen kívül az anyagok és eszközök folyamatos, ciklikus, illetve hirtelen változó környezeti terhelésnek – például nedvességnek, extrém magas- és alacsony hőmérsékleti hatásoknak – tehetők ki. A klímaszekrény a vizsgálatok során folyamatosan képes dokumentálni a vizsgálati körülményeket (páratartalom, hőmérséklet, idő) és mindezek megjeleníthetők akár grafikus vagy táblázatos formában is.

A berendezés képes előállítani +180 ˚C és -70 ˚C közötti hőmérsékletet, emellett a páratartalom is tág határok között szabályozható, akár 95 százalékosra is emelhető).

Az új eszköz üzembe helyezésének köszönhetően, a harcanyag bevizsgálás, azon belül is a műszaki harcanyagok és robbanóanyagok vizsgálata még pontosabbá és megbízhatóbbá válik.

1595985012

Fotó: MH Logisztikai Központ

Címkéklogisztika